ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну приїхав Орландо Блум

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із британським актором, послом доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блумом. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Як посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум підтримає проекти з надання гуманітарної допомоги та відбудови об’єктів інфраструктури, орієнтовані на забезпечення інтересів українських дітей. Серед пріоритетів також – розвиток системи сімейного догляду за дітьми, позбавленими батьківського піклування, розбудова інфраструктури для раннього дитячого розвитку, а також створення молодіжних проектів і стартапів.

Під час візиту до України Орландо Блум відвідав міста Київ та Ірпінь, а також село Демидів, де побачив страшні наслідки війни, яка вже понад рік триває в нашій країні. На зустрічі з Главою держави він наголосив, що вражений сміливістю та стійкістю українців, які попри війну залишаються сильними.

Президент подякував Орландо Блуму за візит до України й за його діяльність як посла доброї волі ЮНІСЕФ. Президент наголосив на важливості створення безпечної атмосфери для українських дітей – як для тих, котрі перебувають в Україні, так і для тих, які були змушені залишити нашу країну через війну.

Володимир Зеленський відзначив особливу важливість розвитку в Україні сімейних форм виховання, адже ця реформа є одним із пріоритетів нашої держави.

Крім того, Глава держави закликав ЮНІСЕФ спрямувати зусилля на забезпечення українських шкіл бомбосховищами.

«Звичайно, забезпечення шкіл бомбосховищами – великий виклик. Під час війни матеріальна підтримка таких ініціатив має для нас особливу важливість, адже ми зосереджуємо всі зусилля на обороні нашої держави», – сказав Володимир Зеленський.

Орландо Блум розповів, що він відвідав одну зі шкіл Ірпеня, яку обладнано бомбосховищем. За його словами, такі проекти є важливими для ЮНІСЕФ.

Учасники зустрічі також обговорили повернення українських дітей, яких окупанти депортували до Росії. Глава держави закликав ЮНІСЕФ допомогти Україні у розв’язанні цього питання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *