ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дівчинці видалили кісту розміром, як баскетбольний м’яч

Андрій Котенський

|

Львівські хірурги видалили гігантську кісту 15-річній дівчинці із Тернополя. Дитині видалили серозну цистаденому яєчника розмірами завбільшки, як баскетбольний м’яч, повідомляє Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

За даними медиків, до перинатального центру скерували дівчинку з Тернополя із скаргами на збільшення маси тіла та швидкий ріст об’єму живота впродовж останнього місяця.

За даними МРТ виявили гігантське тазово-абдомінальне кістозне утворення розміром приблизно 33х25 см!, без ознак контрастного підсилення стінок.

Після проведення усіх передопераційних обстежень, було прийнято рішення провести оперативне втручання лапароскопічним доступом з використанням 3D-технології, для зменшення травматизації тканин та швидкої реабілітації пацієнтки.

Незважаючи на гігантські розміри кісти, що значно ускладнює роботу хірургам при лапароскопічному доступі, львівські лікарі успішно прооперували пацієнтку.

Під час операції кисту було спунктовано – аспіровано близько 6800 мл серозної рідини. Капсулу кисти – успішно видалено із максимальним збереженням яйникової тканини.

До операції пацієнтка важила 41,1 кг, а об’єм живота становив 81 см.

Після оперативного втручання вага дитини зменшилась відразу на 8 кг та 13 см на талії.

За два дні дівчинку із чудовим самопочуттям та здоров’ям через виписали із лікарні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *