ОСТАННІ НОВИНИ

Експодадовця Міноборони засудили до 4,6 років за пропозицію хабара

Ольга Денисяка

|

Колишнього посадовця Міноборони, який пропонував 24 млн грн неправомірної вигоди, засудили до 4,5 років позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба САП.

24 березня 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок колишньому заступнику начальника управління Міністерства оборони України.

Так, суд підтримав позицію прокурора САП та визнав указану особу винуватою у пропозиції надання 24 млн грн неправомірної вигоди за позитивний аудит облаштування «Фортеці» – об’єкту спеціального призначення «Єдиний центр безпеки Центрального управління безпеки військової служби Збройних Сил України».

За вироком суду колишньому посадовцю Міноборони призначено покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі. Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Імені засудженого у САП не називають, проте Українська правда, посилаючись на джерела в антикорупційній прокуратурі, повідомляє, що йдеться про колишнього заступника начальника управління військових представництв Міноборони Дмитра Комаху. Багатомільйонний хабар він пропонував директору департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Андрію Бойку.

За версією обвинувачення, Комаха навесні 2021 року пообіцяв передати 16,8 млн грн директору департаменту внутрішнього аудиту МО від комерційної компанії. Ця фірма виконує роботи з реконструкції підземної частини будівлі одного з центральних управлінь під Єдиний центр безпеки для Міноборони.

На думку слідства, кошти призначались за позитивний аудиторський висновок щодо відповідності, повноти та якості поставленого комерційною компанією обладнання умовам держконтракту.

Свої “послуги” посадовець управління військових представництв оцінив у 7 млн грн – саме стільки він мав отримати за своє “посередництво” між комерційною компанією і директором департаменту внутрішнього аудиту. Загалом йдеться про близько 24 млн грн.

У НАБУ вважають, що позитивний висновок аудиту дозволив би приватній компанії отримати повну суму оплати за укладеним контрактом, загальна вартість якого становить понад 400 млн грн, та претендувати на укладення наступних договорів щодо облаштування інших частин системи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *