ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відвідав зруйновані населені пункти та нагородив захисників на Херсонщині

Анастасія Диняк

|

Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом на Херсонщину. Він вже провів координаційну нараду та нагородив українських захисників. Про це повідомили в пресслужбі президента.

 

Так, Зеленський провів координаційну нараду з питань актуальної безпекової ситуації та стану ліквідації наслідків пошкоджень об’єктів критичної інфраструктури регіону.

Зокрема, обговорили відбудову пошкодженої інфраструктури в області та стан розмінування деокупованих територій. Окрему увагу приділили відновленню електромереж Херсонщини та забезпеченню ремонтних бригад необхідними матеріалами.

Зеленський також ознайомився з перебігом відновлення інфраструктурних об’єктів. Зокрема, він відвідав село Посад-Покровське, туди вже поступово повертаються жителі, триває відновлення електро- та водопостачання, відбудовують амбулаторію.

Президент поспілкувався з жителями Посад-Покровського й поцікавився їхніми актуальними потребами. Зокрема, селяни відзначили важливість відбудови зруйнованих домівок та відновлення електропостачання.

«Намагатимемося відбудувати до зими. Наше пріоритетне завдання – електрика. Питну воду даватимуть за графіком. Зараз почнуть працювати над планом. Думаю, що все буде добре», – наголосив він.

Окрім того, президент вручив державні нагороди українським військовослужбовцям, які беруть участь в обороні Херсонщини. Глава держави відзначив військових орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня та медалями «За військову службу Україні».

«Радий сьогодні бути на Херсонщині. Маю честь привітати вас, подякувати за захист нашої територіальної цілісності, суверенітету нашої держави. Хочу подякувати вам і всім вашим побратимам, які сьогодні з нами і яких, на жаль, немає. Вони в серці, у пам’яті, в історії», – зазначив Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *