ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони намагаються зачистити 30-кілометрову зону на Лівобережжі

Анастасія Диняк

|

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що в рамках контрбатарейної боротьби українські військові намагаються зачистити від росіян 20-30-кілометрову зону на Лівому березі Дніпра. Про це пише Українська правда.

«Поки що ми працюємо над тим, щоб ворог відчував нашу присутність, наш тиск. Зокрема, в рамках контрбатарейного протистояння ми намагаємося вичищати смугу в 20-30 кілометрів на лівому березі. Це досить непроста робота і ускладнюється вона тим, що ворог стало ховається за мирними мешканцями, намагаючись переховувати свої підрозділи і своє базування техніки в дворах місцевих мешканців, за житловими будинками», – зазначила Гуменюк.

Вона додала, що робота Сил оборони півдня є досить результативною. Зокрема, суттєво поменшала кількість обстрілів з боку Кінбурнської коси, оскільки захисники уразили там пункт постачання і складування боєприпасів противника.

«Зараз вони не мають потужної підтримки, і навіть пересування суходолом для них ускладнено, оскільки ми намагаємося тримати під вогневим контролем саме той перешийок, який пов’язує материкову частину Лівобережжя з півостровом Кінбурнська коса», – наголосила керівниця.

За словами Гуменюк, таким чином Сили оборони намагаються зменшити натиск ворожого вогню по Дніпробузькому лиману і протилежним громадам: Очаківській і Куцурубській Миколаївської області.

Щодо Херсонщини, ворог продовжує вишукувати позиції і точки, ховаючись серед мирного населення Лівобережжя, і обстрілює Херсон і його передмістя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *