ОСТАННІ НОВИНИ

Британські розвідники розповіли про ситуацію в Кремінній

Анастасія Диняк

|

Російським окупантам вдалося покращити своє становище в районі Кремінної на Донеччині, однак вони досі більше обороняються, аніж наступають. Про це повідомили у Міноборони Великої Британії.

Так, за даними британських розвідників, з початку березня 2023 року на напрямку Кремінної тривали тяжкі бої і росіянам частково вдалося повернути контроль над територіями на підступах до міста.

«Місцями РФ досягла просування на кілька кілометрів. Російське командування, скоріш за все, намагається розширити “зону безпеки” на захід від ліній оборони, які вони облаштували на підвищеній місцевості, та інтегрувати в оборону річку Оскіл як природну перешкоду. Також вони, певно, хотіли б повернути Куп’янськ, який є логістичним вузлом», – йдеться в огляді.

Попри це, зазначається, що окупанти більше таки орієнтуються на оборону, ймовірно, побоюючись масштабних наступальних операцій з боку України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *