В Україні візьмуться за TГ-канали, які подають дані про рух ракет і дронів

Наталя Дуляба

|

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат анонсував покарання для адміністраторів тих Telegram-каналів, які в режимі реального часу подають детальну інформацію про рух ракет і дронів, підкріплюючи її скриншотами з військової системи. Такою інформацією обов’язково скористається ворог. Про це він сказав 22 березня в ефірі національного телемарафону.

Юрій Ігнат зауважив, що в численних Telegram-каналах стали активно інформувати про рух російських ракет і дронів областями, вдаючись до важливих деталей, які насправді розкривати не можна.

«Хотів би зазначити, що найближчим часом, можливо, будуть ухвалені серйозні рішення, можливо, і кримінальні справи, якщо буде підстава для цього. Тому що деякі Telegram-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БПЛА і ракет, є скриншоти з системи “Віраж планшет”, як вони їх отримують, це ще теж окрема розмова. На тих скриншотах вказується час і місце перебування дронів, час і місце їхнього зникнення з наших радарів.

Хочу відразу попередити адміністраторів цих Telegram–каналів, що це є злочин проти України, інформування ворога. Будуть вживатися певні заходи, матеріал передано у відповідні органи», – наголосив він.

Юрій Ігнат підкреслив, що публікувати скриншоти зі систем військових і повідомляти в реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів категорично не можна, «кращого для ворога і не придумаєш». З такої інформації Росія робить певні висновки і враховує їх при плануванні наступних атак по Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *