ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і Японія підписали заяву про особливе глобальне партнерство

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда підписали спільну заяву про особливе глобальне партнерство між країнами. Церемонія підписання відбулася перед початком пресконференції лідерів у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Цей документ відображає наші цінності, які ми разом захищаємо, і наші прагнення, які ще належить реалізувати. Ми досягли найзмістовніших відносин за понад 30 років, але це лише фундамент для того, що можемо досягти надалі», – сказав Зеленський.

Президент переконаний, що партнерство України та Японії посилює глобальну безпеку і наближає час, коли нарешті зможемо повернути мир та гарантувати стабільність життю і українців, і всіх народів світу.

Зазначимо, Прем’єр-міністр Японії Кішіда Фуміо 21 березня перебуває з візитом в Україні.

Як пише Українська правда, прем’єр-міністр головуючої в «Групі семи» Японії Фуміо Кісіда під час візиту до України відвідав місто Буча на Київщині, яке стало символом жорстокості російських окупантів.

«Світ був вражений, коли рік тому в Бучі було вбито невинних мирних жителів. Я дійсно відчуваю великий гнів через це звірство, відвідавши те саме місце тут», – заявив Фуміо Кісіда.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *