ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала в Одесі двох російських агентів

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України затримала двох чоловіків, які передавали росіянам інформацію про переміщення Сил оборони та розміщення української ППО. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, російськими агентами виявилися двоє місцевих мешканців, серед яких – працівник комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси». Їх дистанційно завербувала спецслужба РФ, через прокремлівські погляди, які чоловіки неодноразово висловлювали серед оточуючих.

Затримані збирали розвіддані про місця розташування підрозділів Сил оборони і стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури на території Одещини. Зокрема, ворога цікавила інформація про переміщення колон з військовою технікою, а також позиції систем протиповітряної оборони ЗСУ.

Отримані відомості російські окупанти планували використати для підготовки повітряних ударів по обласному центру. Для комунікації з агресором використовували месенджери, а передачу розвідданих здійснювали у вигляді електронних фото- та відеофайлів з описом прилеглої місцевості.

Агентів затримали на спробі передачі розвідувальних відомостей агресору. Під час обшуків за місцем проживання правоохоронці виявили мобільні телефони, які затримані використовували у злочинній діяльності.

 

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру. Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *