ОСТАННІ НОВИНИ

В Одесі СБУ затримала екс правоохоронця, який працював на ФСБ РФ

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України затримала в Одесі колишнього правоохоронця, якого завербувала російська спецслужба. Чоловік передавав противнику розвіддані про переміщення Сил оборони на території Одещини та Миколаївщини. Про це повідомили у СБУ.

Так, за даними правоохоронців, чоловіка завербував кадровий співробітник ФСБ РФ. Зрадник з власної ініціативи вийшов на російську спецслужбу і запропонував свою допомогу у війні проти України. Він також надав письмове зобов’язання про негласну співпрацю на користь Росії.

Зокрема, він мав збирати відомості про місця базування підрозділів Збройних Сил України і Держприкордонслужби в Одеській та Миколаївській областях.

У «зоні особливої уваги» ворога була інформація про новостворений добровольчий батальйон ЗСУ під назвою «Чорноморська січ». Для збору розвідданих російський агент записався на співбесіду до керівництва добробату начебто для вступу до лав підрозділу.

Російський агент приховано фотографував місця дислокації військового формування та вивчав психотип командира для спроби його подальшого вербування.

Також чоловік проводив фіксацію російських ракетних «прильотів» по Одесі та коригував наступні удари.

Окрім того, він написав заяву на ім’я міністра МВС РФ, в якій просить розглянути його кандидатуру на керівну посаду в «управлінні економічної безпеки та протидії корупції в Одеській області», у разі захоплення регіону.

Співробітники Служби безпеки поетапно задокументували злочинну діяльність чоловіка і затримали під час виконання ним розвідувального завдання.

Під час обшуку у фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами комунікації з агресором.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує п’ятнадцять років за ґратами або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *