ОСТАННІ НОВИНИ

Українки здобули «срібло» чемпіонату Європи з футзалу

Андрій Котенський

|

Збірна України з футзалу зіграла перший в кар’єрі фінал чемпіонату Європи. У фіналі українки програли чинним чемпіонком Євро – команді Іспанії. Але не зважаючи на це здобули найкращий результат в історії збірної України, повідомляє Суспільне спорт.

Україна потрапила до фіналу чемпіонату Європи завдяки перемозі в півфіналі над командою Угорщини. І вперше отриммали можливість зіграти у фіналі турніру: у попередніх двох розіграшах українки зупинялися у півфіналі.

Суперницями українок у фіналі стала збірна Іспанія – 2-разові чемпіонки Європи. У півфіналі іспанки з мінімальним рахунком 3:2 обіграли команду Португалії, яку перемагали у двох попередніх фіналах Євро.

Фінал проти Іспанії розпочався для українок з пропущеного м’яча. Вже на 13-й секунді чемпіонки отримали право на пенальті, який реалізувала Пеке. А на 11-й хвилині м’яч у свої ворота зрізала Таїсія Бабенко.

Попри два пропущених м’ячі, українки намагалися знайти шанс біля воріт Іспанії. Тривалий час рахунок тримався 0:2, однак на останній хвилині першого тайму іспанки відзначилися втретє – Але де Пас відзначилася після контратаки.

Ще один м’яч Іспанія забила на старті другої половини зустрічі. Ірен Сампер відзначилася після пасу Пеке, зробивши рахунок 4:0.

Україні вдалося вразити ворота Іспанії. Третій м’яч на турнірі забила Анна Шульга – перший гол українок у матчі проти іспанок. Однак після цього тактика з п’ятою польовою гравчинею призвела до пропущеного голу – у порожні ворота м’яча відправила зі своєї половини майданчику іспанка Дані.

У підсумку Україна поступилася Іспанії 1:5.

Для України це була друга зустріч з Іспанією у фінальній частині чемпіонату Європи. На попередньому Євро-2022 українки розгромно поступилися іспанкам з рахунком 0:9 – найбільша на той момент поразка в історії турніру.

У той же час Португалія рекордно розгромила Угорщину і стала бронзовою призеркою Євро-2023 з футзалу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *