ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок ґвалтівнику і вбивці неповнолітньої у лісосмузі біля Львова

Наталя Дуляба

|

Залізничний районний суд Львова засудив до 15 років тюрми уродженця Івано-Франківщини Мар’яна Чічака, який ще у 2016 році в лісосмузі на об’їзній дорозі Львова жорстоко побив, зґвалтував та обікрав неповнолітню дівчину. Про це пише Zaxid.net.

За матеріалами справи, 11 січня 2016 року обвинувачений разом з другом відпочивали в кафе «Гарбуз» на вул. Івана Франка, до їхнього столика підійшла дівчина, попросила сигарету, вони дали їй сигарету та запропонували вина. Вона погодилась, підсіла до них та стала вживати з ними спиртне.

З’ясувалося, що дівчина автостопом їде до Києва. Потім всі троє поїхали на таксі до «Шашличної» біля Галицького перехрестя. Після цього вже без товариша він з дівчиною поїхав на таксі, вийшли біля автозаправки об’їзній дорозі, ще раз зайшли в кафе. Потім вони удвох пішли уздовж траси і зайшли в лісосмугу. Там він запропонував дівчині статевий акт, а оскільки вона відмовилася, зґвалтував її.

Слідство встановило, що злочин стався біля села Гамаліївка на трасі Київ-Чоп (поблизу АЗС «Укрнафта»). Підсудний перебував в нетверезому стані, завів дівчину в безлюдне місце в лісосмугу, вдарив її в обличчя та пограбував, викравши банківську картку.

Після цього чоловік повалив її на землю, зґвалтував та почав душити. Дівчина теж була у стані алкогольного сп’яніння. Коли вона втратила свідомість, вдруге зґвалтував її невідомим предметом, завдавши тяжких тілесних ушкоджень, які привели до травматичного шоку та її смерті. Окрім банківської картки, з якої згодом зняв понад 2000 грн, він теж викрав мобільні телефони дівчини.

У суді обвинувачений свою вину у скоєнні злочинів визнав повністю, проте зазначив, що не пам’ятає детально своїх дій.

За даними свідків, того дня він був одягнений у військову форму. У квітні 2016 року чоловік сам звернувся з заявою в поліцію, в якій повідомив, що скоїв згаданий злочин в січні того року.

Підсудний вже раніше був судимий за шахрайство та крадіжку. Тепер суд визнав Мар’яна Чічака винним у зґвалтуванні, умисному вбивстві та крадіжці. У вироку не зазначений вік дівчини, яка стала його жертвою. Однак стаття, за якою його визнали винним (ч. 4 ст. 152 ККУ), передбачає, що жертвою злочину стала особа, яка не досягла 14 років.

Вироком суду винуватцю призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. У строк відбування покарання зараховується термін перебування під вартою – з квітня 2016 року. Вирок ще не вступив у законну силу і може бути оскаржений в апеляції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *