ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз погодив план прискорення постачання Україні боєприпасів, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Міністри закордонних справ та оборони країн ЄС досягли згоди щодо спільної ініціативи з постачання боєприпасів для України та поповнення власних складів зі снарядами. Про це пише Європейська правда з посиланням на кореспондента Радіо Свобода Рікарда Джозвяка.

Джозвяк сповістив, що на засіданні Ради ЄС погодили ініціативу, яку висунув глава дипломатії Жозеп Боррель. Вона передбачає вирішення проблеми дефіциту боєприпасів в Україні та прискорення темпів їхнього постачання.

«Міністри закордонних справ ЄС досягли домовленості щодо плану постачання боєприпасів для України», – написав журналіст.

Офіційно деталей домовленостей поки не оприлюднили. Однак перед зустріччю Боррель висловив сподівання, що країни схвалять пропозицію, яку він представив, з трьома напрямками на 2 млрд євро.

Раніше Боррель деталізував, що йдеться про: 

  • збільшення постачання артилерійських боєприпасів для ЗСУ;
  • спільні закупівлі європейських держав та прискорення їхніх темпів для поповнення власних запасів;
  • швидке нарощування виробничих потужностей європейського оборонпрому, щоб мати можливість задовольнити ці потреби.

Європейські дипломати у коментарі dpa кажуть, що ініціатива передбачає постачання Україні протягом наступних 12 місяців мільйона артилерійських снарядів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який брав участь у засіданні дистанційно, наголосив, що артилерійські боєприпаси є найпершим пріоритетом і від обсягів та темпів постачань напряму залежить збереження життів українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *