ОСТАННІ НОВИНИ

Відомі українці вітають Ліну Костенко із 93-річчям

Андрій Котенський

|

З нагоди 93 дня народження видатної поетеси та письменниці Ліни Костенко відомі українці Ада Роговцева, Ніна Матвієнко, Тарас Тополя, Джамала, Кіра Касинець та інші презентували соціальний відеопроєкт «Ліна Костенко: відповідь кожному».

Суть ідеї проєкту полягає в представленні окремих творів поетеси Ліни Костенко яскравими українськими особистостями.

Засновником проєкту став режисер Олександр Кулик, співавтором ідеї – Наталія Радченко. Метою проєкту стало вшанування генія слова, поетеси Ліни Костенко, популяризації в її особі української культури та літератури, всього проукраїнського, особливо в період воєнного стану.

Музику до відеороликів створив відомий скрипаль-віртуоз, композитор, концертмейстер оркестру Львівської національної опери Олександр Божик. Звучить вона у виконанні «Божик Дуо» – подружжя Олександра та Юлії Божиків, інструментального дуету скрипки та фортепіано. Також у відео використана відома композиція «Мам» гурту «Скрябін».

«Для нас, українців, Ліна Костенко – це геній слова, залізна жінка та жива легенда, а її біографія є прикладом для мільйонів українців й невичерпним джерелом мудрості та сили. Творчість Ліни Василівни надихає, змушує замислитися над вічними темами. Хочеться, щоб вона завжди залишалась такою ж сильною, як її поезія, й надалі довго-довго творила, творила в мирній Україні», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *