ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові відбили більше 100 ворожих атак

Наталя Дуляба

|

На 388 добу війни російські окупанти й надалі намагаються вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей. Для цього окупанти зосереджували свої основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Українські захисники відбили понад ворожих 100 атак. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 18 березня.

Ворог завдав 34 авіаційних удари, 11 з них – із застосуванням дронів-камікадзе Shahed- 136. 10 цих безпілотників знищили наші підрозділи ППО, але один влучив в об’єкт промислової інфраструктури. Жертв серед цивільного населення немає.

Також рашисти здійснили один ракетний удар та 57 обстрілів із РСЗВ. Один з них – по населеному пункту Велетенське Херсонської області. Уламками пошкоджено 7 приватних будинків та будівля місцевого дитячого садочка. Обійшлося без жертв.

Ймовірність завдання ракетних ударів по всій території України залишається досить високою.

Ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін. Російська Федерація продовжує зберігати військову присутність на території Республіки Білорусь, проте без явного формування наступальних угруповань.

Водночас агресор продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Протягом доби він здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 14 населених пунктів. Серед них були Старикове, Волфине та Соляники Сумської області, а також Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Красне Перше, Кутьківка, Дворічна, Западне, Тернова та Тихе на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Обстріляв райони 13 населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення, зокрема, Веселого, Гряниківки, Вільшаної, Крохмального, Берестового, Діброви та Андріївки Харківської області; Новоєгорівки, Невського, Білогорівки, Новоселівського та Червонопопівки на Луганщині, а також Новоселівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку рашисти не припиняють штурмові дії Бахмута. В той же час наші захисники відбили атаки окупантів в районах Кліщіївки та Іванівського.

Поблизу лінії зіткнення ворог обстрілював такі населені пункти як Міньківка, Оріхово-Василівка, Залізнянське, Васюківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Озарянівка, Олександро-Шультине, Предтечине та Часів Яр Донецької області. Загалом від обстрілів окупантів постраждали 11 населених пунктів на Бахмутському напрямку.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках війська РФ здійснили безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам’янка, Невельське, Авдіївка, Мар’їнка, Сєверне та Первомайське Донецької області.

Численних ворожих обстрілів зазнали райони 21 населеного пункту. Серед них – Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка, Марїнка, Вугледар, Велика Новосілка, Золота Нива, Парасковіївка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Невельське, Побєда, Новомихайлівка, Новоукраїнка, Причистівка, Нескучне та Шахтарське Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують оборонятися.

Одночасно з цим здійснювали інтенсивні обстріли населених пунктів Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Кам’янське, Ольгівське, Червоне, Чарівне, Оріхів, Новоданилівка та Степове Запорізької області; Времівка та Новопіль Донецької області; Добра Надія на Дніпропетровщині, а також Дудчани, Качкарівка, Веселе, Козацьке, Іванівка, Микільське, Дніпровське, Берегове, Велетенське, Кізомис, Михайлівка, Республіканець, Новоберислав, Херсон, Новосілка, Шилова Балка, Одрадокам’янка, Миколаївка, Тягинка, Садове та Розлив Херсонської області. Загалом майже 40 населених пунктів опинились під вогнем рашистів.

«Місцева так звана влада на тимчасово окупованих і захоплених територіях Луганської області заявила про початок масштабних військових навчань із залученням всього призовного чоловічого населення Старобільська, Щастя, Нового Айдару, Новопскова та Нижньотеплого, які мають паспорти з написами “ЛНР” та “Російська Федерація”. Таким чином окупанти намагаються приховати тотальну мобілізацію у вищеназваних населених пунктах», – кажуть у Генштабі.

Між населеними пунктами Ішунь та Воєнка в окупованому Криму ворог почав будувати  фортифікаційні споруди та окопи. До виконання робіт примусово залучають цивільне населення на безоплатній основі.

Українська авіація за добу завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження особового складу противника та позицію розгортання його засобу ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *