ОСТАННІ НОВИНИ

Під санкції України потрапили сирійські лідери й іранські військові

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції, запроваджені Радою національної безпеки і оборони, проти 300 фізичних і 141 юридичної особи. Крім росіян, серед них є сирійські лідери, іранські військові і бізнесмени. Про це йдеться у відповідному указі №163 від 18 березня.

Так, у списку із 300 фізичних осіб, проти яких Україна ввела санкції, більшість становлять громадяни РФ. Проте є також президент Сирії Башар Хафез аль-Асад, сирійський прем’єр Хусейн Арнус та міністр закордонних справ Фейсал аль-Мікдад.

Запроваджені на 10 років санкції передбачають блокування їхніх активів, якщо такі є в Україні, заборонено вести будь-які торговельні операції тощо.

Крім того, санкції наклали й на сімох громадян Ісламської Республіки Іран:

  • бізнесмен Шарафі Масуд Ядуллах (Sharafi Masoud Yadullah), 09.09.1970 р.н.
  • начальник Генштабу іранських Збройних Сил Багері Мохаммад Хосейн (Багери Мохаммад Хосейн, Bageri Mohammad), 1960 р.н.
  • Хейдарі Рахматолла (Хейдари Рахматолла, Heidari Rahmatollah), 22.09.1985 р.н.
  • керуючий директор компанії Mado, яка виготовляє двигуни для «Шахедів» Абуталебі Юсеф (Абуталеби Юсеф, Abutalebi Yousef), 29.05.1983 р.н.
  • голова Дослідницької та самодостатньої джихадної організації Корпусу вартових ісламської революції (КСІР) Мехрабі Абдолла (Мехраби Абдолла, Mehrabi Abdollah), 22.12.1961 р.н.
  • Заргар Теграні Мохаммад Ебрагім (Заргар Теграни Мохаммад Эбрагим, Zargar Tegrani Mohammad Ebraghim), 16.09.1983 р.н.
  • Командувач БПЛА Корпусу вартових ісламської революції Агаджані Саїд Ара Джані (Агаджани Саид Ара Джани, Aghajani Saeed Ara Jani), 03.04.1969 р.н.

Крім того, санкції запровадили проти Слоболінського Віктора Володимировича (Слоболинский Виктор Владимирович, Slobolinskii Viktor), 21.09.1961 р.н., який має громадянство РФ і України.

Також Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти 141 компанії, більшість із них є російськими, однак є у переліку й кілька іранських.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *