ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікарі врятувала 2-річну дитину з рідкісною вродженою недугою

Анастасія Диняк

|

Невелика гулька на шиї ледь не вбила 2-річну Аню, львівські лікарі врятували дівчинку. Наразі її життю нічого не загрожує. Про це повідомили у пресслужбі Першого медичного об’єднання Львова.

Так, у лютому мама Ані помітила припухлість на шиї донечки. Коли та почала розростатися, жінка звернулася до дитячої Лікарні святого Миколая. Всередині утвору медики виявили гній. Прооперували і відпустили дитину додому на Львівщину.

«Та ситуація повторилася. Тиждень тому Аня знову потрапила в лікарню. На додачу до гульки – температура. Уже в операційній хірурги помічають: вени та артерії у набряклій ділянці на шиї сплелися у 6-см клубок і перетискали одна одну. Це – рідкісна генетична патологія – артеріовенозна мальформація. Вона могла вбити дитину», – йдеться у повідомленні.

Артеріовенозна мальформація – це заплутані, розширені кровоносні судини, в яких артерії протікають безпосередньо у вени. ЇЇ діагностують всього у від 0,14 до 2% людей. Проявляється у різному віці.

У Ані хвороба загрожувала нагноєннями, деформаціями м’яких тканин у місці утворення, посинінням обличчя, тромбоутворенням, кровотечами та порушенням життєвоважливих функцій організму через тиск на близько розташовані судини та нерви.

Дитині більше нічого не загрожує. Лікарі усунули ваду, відділивши найважливіші судини під час втручання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *