ОСТАННІ НОВИНИ

Розбійники, які били львів’янина ножем, отримали 14 і 15 років тюрми

Андрій Котенський

|

Львівський апеляційний суд залишив без змін рішення Шевченківського районного суду Львова від 13 липня 2022 року про ув’язнення двох чоловіків на 14 та 15 років із конфіскацією майна, за жорстокий розбійний напад на львів’янина.

Вироком суду першої інстанції 2-х обвинувачених визнано винними у вчиненні розбійного нападу на потерпілого вдома. Цивільний позов потерпілого – стягнути з обох обвинувачених матеріальних збитків, а також по 100 тис. грн з кожного для відшкодування моральної шкоди – задовільнено у повному обсязі.

Як йдеться у матеріалах справи, потерпілий дозволив переночувати обвинуваченим у себе вдома, з якими познайомився напередодні події. Чоловіки буцімто шукали роботу. 6 вересня 2019 року, коли потерпілий готував їжу на кухні, один із так-званих гостей наніс йому удар пляшкою по голові, а за кілька секунд вдарив ножем в шию. Потерпілий, ще намагався оборонятися, але до розбійного нападу приєднався ще й інший обвинувачений, і вони вдвох продовжували наносити йому удари кулаками та ножем по тілу.

Потерпілий втратив свідомість, але вижив, а коли прийшов до тями, заледве дійшов до сусідів, які викликали поліцію. Покидаючи місце злочину, обвинувачені викрали з квартири три мобільні телефони, ноутбук та газову колонку. Внаслідок розбійного нападу потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя.

Розглянувши апеляційні скарги адвокатів на вирок Шевченківського районного суду Львова, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду вивчивши докази у справі залишила без змін рішення попередньої інстанції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *