ОСТАННІ НОВИНИ

Командиру, який побив солдата, повідомили про підозру

Анастасія Диняк

|

Командира взводу однієї з військових частин Житомирщини, який побив солдата-строковика в навчальному центрі, підозрюють у перевищенні службових повноважень. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

«Виховну бесіду» із солдатом офіцер провів нібито через те, що той був напідпитку. Молодший лейтенант побив його руками та ногами, солдат отримав легкі тілесні ушкодження.

Після оприлюднення відео з побиттям у мережі Інтернет, ДБР порушило кримінальне провадження. Військовий визнав свою провину.

Наразі, молодшому лейтенанту повідомлено про підозру за фактом перевищення службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі. На час розслідування чоловіка відсторонено від посади.

Нагадаємо, 11 березня 2023 року у мережі Інтернет з’явилося відео з побиттям строковика його командиром в одній із військових частин на Житомирщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *