ОСТАННІ НОВИНИ

Генерал Забродський склав мандат нардепа

Андрій Котенський

|

Народний депутат від «Європейської солідарності» генерал-лейтенант Михайло Забродський написав заяву про складання мандату. Про це повідомив нардеп Ярослав Юрчишин.

За словами Ярослава Юрчишина, генерал Забродський вже давно допомагає Генеральному штабу, особисто Валерію Залужному. То вочевидь він обрав можливість сконцентруватися на роботі в ЗСУ.

Михайло Забродський – дніпрянин, генерал-лейтенант Збройних сил України, Герой України, народний депутат України 9-го скликання.

Розпочинав військову службу в 95-ій окремій аеромобільній бригаді на посаді командира взводу.

У 2009 році у званні підполковника був начальником штабу і першим заступником командира 95-ї окремої аеромобільної бригади. Восени 2009 року призначений на посаду командувача українського контингенту, що входить до складу українсько-польського миротворчого батальйону у Косові.

У січні 2013 року Забродського призначили командиром 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Командував Десантно-штурмовими військами (2015-2019), був першим заступником керівника Антитерористичного центру при СБУ і керівником Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей (2017).

У 2019 році Забродського обрали депутатом до Верховної Ради України. Він був четвертим номером у списку «Європейської солідарності» і став першим заступником голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Із початком повномасштабного вторгнення рашистів повернувся на службу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *