ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила агентів, які доповідали РФ про позиції захисників під Бахмутом

Анастасія Диняк

|

Контррозвідка Служби безпеки викрила двох мешканок Донеччини, які здавали ворогу позиції українських військових під Бахмутом. Про це повідомили у СБУ.

Так, група діяла під керівництвом головного управління генерального штабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ). До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська. Одна з них – медсестра бойового підрозділу Тероборони ЗСУ.

Їх завербували через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу південного військового округу ЗС РФ, до складу якого входить син однієї з фігуранток.

Зокрема, жінки збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. Особливо окупантів цікавили маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту.

Окрім того, зловмисниці фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для коригування повторних ворожих ударів.

Інформацію противник використовував для планування бойових операцій у районі Бахмута. Агенток затримали під час виконання ними розвідувального завдання.

За даними слідства, вони перебували на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником російської воєнної розвідки. У разі захоплення регіону агресор «гарантував» своїм поплічницям «керівні посади» в місцевій окупаційній адміністрації.

Під час обшуків за адресами проживання зловмисниць виявлено мобільні телефони і ноутбук, які вони використовували для комунікації з російським «куратором».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили одній із затриманих про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), їй загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами з конфіскацією майна або без такої.

Другу агентку підозрюють за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України). Їй загрожує до восьми років ув’язнення.

Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *