ОСТАННІ НОВИНИ

російські хакери готують нову хвилю кібератак на Україну

Ольга Денисяка

|

російські хакери, ймовірно, готують нову хвилю кібератак на Україну, включно з загрозою використання програм-вимагачів проти організацій, які обслуговують українські лінії постачання. Про це йдеться у звіті Microsoft від 15 березня, передає hromadske.

У компанії виявили, що досвідчена російська хакерська команда, відома як Sandworm, тестувала «додаткові можливості програм-вимагачів, які можна було б використовувати для деструктивних атак на організації за межами України, які виконують ключові функції в постачанні до України».

Атака програм-вимагачів зазвичай полягає в тому, що хакери проникають у бази організації, шифрують її дані та вимагають плату за відновлення доступу.

Відповідно до звіту, ці дії також поєднуються зі зростанням більш прихованих російських кібероперацій, спрямованих на пряму компрометацію організацій у країнах, які є союзниками України.

Цей звіт створила дослідницька та аналітична група з кібербезпеки технологічного гіганта. Там виклали низку нових фактів про те, як російські хакери діяли під час війни в Україні та що може бути далі.

«З січня 2023 року Microsoft спостерігає, як активність росії в кібернетичних загрозах пристосовується для посилення деструктивних можливостей і можливостей збору розвідувальної інформації щодо України та цивільних і військових активів її партнерів», — йдеться у звіті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *