ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті чоловік втопився під час спроби незаконно перетнути кордон

Анастасія Диняк

|

14 березня прикордонники відділу «Вилок» Мукачівського загону під час патрулювання помітили чоловіків, які намагалися незаконно перетнути українсько-угорський кордон на гумовому човні. Одного зловмисника вдалося затримати, а його товариша розшукують у річці Тиса. Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Так, прикордонники почали переслідувати двох чоловіків, які бігли у бік річки Тиса, руслом якої проходить кордон із Угорщиною, із гумовим човном.

Чоловіки одразу викинули човен та, проігнорувавши законні вимоги прикордонного наряду, почали тікати. Один із правопорушників стрибнув у річку, інший спробував сховатися у чагарниках, але був затриманий нарядом.

«Підбігши до річки, прикордонники почули крик людини, яка кликала на допомогу. Чоловіка у воді стрімко несла течія. Військовослужбовці намагалися наздоганяти його по берегу, проте густі чагарники вздовж Тиси перешкоджали здійсненню рятувальних заходів. За кілька хвилин, потопельник зник із поля зору наряду», – йдеться у повідомленні.

На місце події прикордонники викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Проведені ними первинні пошукові заходи не дали результатів. Пошуки продовжать із залученням водолазів.

Правопорушника, який ховався у чагарях, затримали. Він розповів прикордонникам, що вони удвох мали намір перепливати Тису човном, який їм дав невідомий чоловік, якого вони знайшли через знайомих.

Затриманий чоловік із Закарпаття, а другий порушник – з Миколаївщини.

Із організатором незаконного перетину кордону затриманий спілкувався лише телефоном та виконував усі «інструкції», які йому надавалися. У день, коли вони мали перетнути кордон, їм наказали заховатися неподалік від кордону та чекати подальших вказівок. Після цього чоловік у масці приніс їм гумовий човен і повів до річки, після чого втік.

Свої послуги чоловік оцінив у 3,5 тисячі доларів. Наразі оперативники загону з’ясовують коло усіх осіб, причетних до переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон.

У Держприкордонслужбі зазначають, що від початку повномасштабного вторгнення РФ, це вже 14 випадок загибелі порушника кордону у водах Тиси. Ще троє чоловіків загинули на ділянці Мукачівського прикордонного загону в горах під час спроби незаконно потрапити у Румунію.

Загалом впродовж останньої доби прикордонники Мукачівського загону затримали 11 порушників кордону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *