ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський вручив орден «Золота зірка» матері розстріляного Мацієвського

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» матері солдата Олександра Мацієвського, якого посмертно удостоєно звання Героя України. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

У День українського добровольця Президент Володимир Зеленський зустрівся з воїнами, які стали на захист України у складі різних бойових підрозділів. Глава держави вручив військовим та рідним загиблих захисників високі державні нагороди.

Глава держави вручив орден «Золота Зірка» матері солдата Олександра Мацієвського, якого посмертно удостоєно звання Героя України. Олександр Мацієвський добровільно вступив до сил територіальної оборони ЗСУ. Із березня 2022 року брав участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема міста Ніжина Чернігівської області та міста Бахмута на Донеччині.

Торік у листопаді в районі Соледара на Донеччині позиції його підрозділу були атаковані противником. Після цього Олександр Мацієвський із побратимами вважалися зниклими безвісти. Після обміну тілами загиблих Олександра Мацієвського ідентифікували та поховали.

Нагадаємо, 6 березня у мережі з’явилося відео, на якому росіяни демонстративно розстріляли беззбройного українського військовополоненого після його слів «Слава Україні».

Генпрокурор України Андрій Костін повідомив, що за фактом вбивства беззбройного українського захисника вже відкрили кримінальне провадження за ст. 438 ч. 2 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

На цей жорстокий злочин відразу відреагував президент Володимир Зеленський і пообіцяв знайти вбивць. Також він написав у своїх соцмережах «Слава Україні! Героям Слава», чим спровокував масовий флешмоб. Відомі діячі, політики, волонтери та прості українці почали активно публікувати відоме українське гасло на знак вдячності й пошани всім захисникам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *