ОСТАННІ НОВИНИ

В центрі Мелітополя підірвали авто колаборанта Ткача

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 14 березня, у Мелітополі підірвали автомобіль місцевого колаборанта Івана Ткача. Чоловік помер дорогою до лікарні. Про це повідомив мер міста Іван Федоров.

Випадок стався близько 17:30 год. на вул. Героїв України, що в центрі Мелітополя. Тут вибухнуло авто колаборанта Івана Ткача. Він не живив, помер під час транспортування до лікарні.

«Хто такий Ткач? Один із перевізників Мелітополя, який першим пішов на службу до ворога і погодився на співпрацю у сфері пасажирських перевезень. Саме він захопив як приміський, так і міжнародний автовокзали, саме він відповідав за доставку російських військових до та з лінії фронту. А кілька тижнів тому він на міжнародному вокзалі облаштував пункт тимчасового проживання для військових. Тож тепер на одного колаборанта стало менше, але я впевнений, що така тенденція продовжиться», – сказав Іван Федоров.

Водночас Іван Федоров додав, що російські окупанти й самі взялися за колаборантів. Так одного з заступників так званої «військової адміністрації» загарбників ув’язнили через розкрадання коштів.

Крім того, у Василівському районі розпочали підготовку до евакуації, але лише деяких колаборантів.

«Зараз розробляють план евакуації, акцент роблять саме на колаборантів, ведуть їхній «переоблік». Тож якусь частину не захочуть вивозити і залишать у Мелітополі в такому вигляді, у якому залишили Ткача», – зауважив мер Мелітополя.

Джерела Української правди в СБУ підтвердили загибель Івана Ткача. Його з початку вересня 2022 року окупанти призначили на посаду директора «Муниципального унитарного предприятия “Городской транспорт” военно-гражданской администрации г. Мелитополь».

Іван Ткач

В СБУ кажуть, що з початку березня 2022 року Іван Ткач ініціативно зайнявся організацією міських пасажирських перевезень під керівництвом Золотарьова Сергія Борисовича (першого заступника т.зв. «главы военно-гражданской администрации г. Мелитополь»).

Він налагодив транспортне сполучення з тимчасово окупованими територіями Криму, Донецької та Луганської областей, про що відкрито повідомляв у пропагандистських відео.

Також Ткач займався організацією переміщення особового складу ЗС РФ з Донецької, Херсонської областей та Криму до Запорізької області і назад.

Задіявши рухомий склад «МУП “Городской транспорт”», він організовував перевезення найманців ПВК «Вагнер» до лінії бойового зіткнення у Запорізькій області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *