ОСТАННІ НОВИНИ

Марокко замінить Україну в заявці на проведення ЧС-2030

Ольга Денисяка

|

Марокко доєдналося до заявки Іспанії та Португалії на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року. Марокканські ЗМІ стверджують, що африканська країна замінить Україну, передає hromadske.

Як пише Morocco World News, міністр спорту Марокко Шакіб Бенмусса офіційно повідомив про приєднання його країни до заявки Іспанії та Португалії.

«Ця спільна заявка, яка є безпрецедентною в історії футболу, об’єднає Африку та Європу, північне та південне Середземномор’я, а також африканський, арабський та європейсько-середземноморський світ», — заявив марокканський міністр.

За даними видання, Марокко замінить Україну, яка мала приєднатися до заявки Іспанії та Португалії до того, як її футбольна федерація потрапила в корупційний скандал. Імовірно, йдеться про справу глави Української асоціації футболу Андрія Павелка, якого підозрюють у заволодінні 26,5 мільйона гривень.

Про намір України долучитися до спільної заявки Іспанії та Португалії на проведення ЧС-2030 стало відомо в жовтні 2022 року. Видання Times припускало, що такий крок погодив президент України Володимир Зеленський разом з урядами Іспанії та Португалії. У разі успішного подання заявки Україна могла прийняти матчі однієї з груп турніру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *