ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин продав авто, якого не існує

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці затримали 26-річного мешканця Львова, який намагався через Інтернет продати автомобіль «Рено Трафік», якого насправді у нього не було. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

За даними поліцейських, чоловік створив оголошення про продаж автомобіля «Рено Трафік», якого насправді у нього не було, і розмістив його на одному з популярних сайтів продажу в мережі Інтернет.

Придбати авто планувала 44-річна львів’янка. Жінка перерахувала зловмиснику майже 20 тисяч гривень завдатку. Коли потерпіла зрозуміла, що автомобіль не отримає, вона звернулась за допомогою у поліцію.

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт правоохоронці скерували на розгляд суду. Чоловіку загрожує до трьох років за ґратами.

У Нацполіції застерігають – купуючи товари на різних платформах у мережі Інтернет, будьте пильними та переконайтесь, що ви спілкуєтесь з особою, яка дійсно має потрібний вам товар.

Окрім того:

  • не підтверджуйте переказ коштів, якщо маєте хоч найменші сумніви у тому, що вони дійдуть до адресата або у тому, що адресат – саме та особа, якій ви маєте намір надіслати гроші. Перевірте ще раз і лише тоді здійснюйте переказ.
  • не сплачуйте незрозумілі «попередні внески», «кошти під заставу» чогось, що вам за незвично низькою ціною щойно запропонували незнайомі особи. Це також може бути пасткою шахраїв.
  • звичайно, ніколи не передавайте незнайомцям реквізити своєї банківської карти, паспорта та інших документів, які містять конфіденційну інформацію.
  • у випадку, якщо ви стали жертвою шахрая, негайно повідомляйте про це у поліцію, а також у банківську установу з вимогою заблокувати операції з вашою карткою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *