ОСТАННІ НОВИНИ

Корегувальниця вогню по Харкову проведе 15 років за ґратами

Анастасія Диняк

|

Посадовиця, яка «наводила» російські ракети на пункти видачі гуманітарної допомоги у Харкові отримала 15 років ув’язнення. Про це повідомили у СБУ.

Так, за даними правоохоронців, зрадницею виявилася посадовиця одного з державних підприємств Харкова. На початку повномасштабного вторгнення її завербувала спецслужба РФ.

За вказівкою росіян у період з 25 лютого до 9 березня 2022 року вона збирала розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на Харківщині.

Також жінка передавала окупантам координати місць масового перебування людей, зокрема, пунктів видачі гуманітарної допомоги у Харкові для подальших ракетно-артилерійських обстрілів. Після обстрілів зловмисниця фіксувала «результати» ударів.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю у березні 2022 року під час виконання нею розвідувального завдання.

За даними слідства, вона контактувала з російською спецслужбою через «зв’язкових». Ними виявились двоє російських військових. Одного з них вже ліквідовано на східному фронті.

Інший – мобілізований до окупаційних угруповань ЗС РФ мешканець тимчасово окупованого Донецька.

Саме їм у месенджері Телеграм зловмисниця «скидала» фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості та власними коментарями.

Під час обшуків у затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для листування з агресором.

На підставі зібраних доказів суд визнав її винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За матеріалами Служби безпеки суд призначив зрадниці 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *