ОСТАННІ НОВИНИ

На Київщині окупанти зґвалтували 4-річну дитину та двох підлітків

Анастасія Диняк

|

Українські правоохоронці розслідують справу про сексуальне насильство над 4-річною дівчинкою росіянами під час окупації у Броварському районі на Київщині. Окрім того, окупанти зґвалтували двох дівчат-підлітків. Про це пише Reuters.

Так, за даними української прокуратури, до злочинів причетні солдати 15-ї окремої мотострілецької бригади. Під час окупації Броварського району у березня 2022 року росіяни вчинили злочини у чотирьох будинках району.

Зокрема, йдеться й про сексуальне насильство над місцевими мешканцями.

«Вони заздалегідь виділили жінок, скоординували їхні дії та їхні ролі», – зазначили прокурори.

13 березня 2022 року окупанти п’яними увірвалися до приватного будинку, де проживала молода сім’я. Батька вони побили каструлею, змусили стати на коліна та на його очах ґвалтували дружину.

Один із солдатів сказав чотирирічній дівчинці, що «зробить з неї жінку», перш ніж над нею знущалися, йдеться в документах. Сім’я вижила.

Зазначається, що у нападах в Броварах підозрюють шістьох росіян. Над дитиною та її сім’єю знущалися двоє снайперів – віком 32 і 28 років.

Пізніше, ймовірно, ці ж солдати увійшли до будинку по сусідству, де побили літню пару, а також зґвалтували 41-річну вагітну жінку та 17-річну дівчину. В іншому місці солдати зґвалтували 15-річну дівчинку та її матір. Всі жертви вижили й наразі отримують психологічну та медичну допомогу.

За даними прокуратури, старший із снайперів-ґвалтівників загинув, а молодший – Євгеній Чорнокнижний – повернувся в Росію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *