ОСТАННІ НОВИНИ

В ЗСУ бачать ознаки підготовки РФ до нового ракетного удару

Наталя Дуляба

|

У понеділок, 13 березня, українські військові зафіксували ознаки того, що Росія готується завдати нового ракетного удару. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Зараз на бойовому чергуванні знаходяться три ракетоносії. Сьогодні протягом ранку ворог наситив Чорне море своєю зброєю, долучилися два надводних і один підводний ракетоносії. Загальний залп може сягати 20 “Калібрів”. Зараз спостерігається також активність ворожої авіації. Як правило, це ознаки того, що готується ракетний удар. Тому всім треба бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги», – сказала вона.

Також Наталія Гуменюк підкреслила, що підводний носій випускає ракети дуже швидко і дещо приховано від української системи протиповітряної оборони, тому реагувати на сигнали повітряної тривоги українцям слід оперативно.

Зазначимо, що в обід 13 березня на більшості території України, крім західних областей, вже оголошували повітряну тривогу. Як пояснили у командуванні Повітряних Сил ЗСУ, вона була пов’язана з активністю стратегічної і тактичної авіації російської армії.

Ворожі винищувачі й бомбардувальники злітали у Курській, Брянській та Саратовській областях РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *