ОСТАННІ НОВИНИ

Федерації фехтування України відреагувала на повернення до змагань росіян та білорусів

Анастасія Диняк

|

Федерації фехтування України обурена поверненню на міжнародну арену спортсменів з Росії та Білорусі, всупереч категоричним запереченням української сторони та союзників. Про це повідомили у пресслужбі NFFU.

«Ми глибоко шоковані та обурені цим рішенням і ми негайно скликаємо засідання Президії для прийняття рішення щодо нашої реакції на рішення FIE та його можливе оскарження. Впродовж вихідних, будемо консультуватись з членами Федерації, спортсменами, тренерами, НОКом, Міністерством молоді та спорту», – йдеться в повідомленні.

Також ситуацію прокоментувала українська фехтувальниця на шаблях та олімпійська чемпіонка Ольга Харлан.

«Вони думають, що “спортсмени не несуть відповідальності”, “спорт поза політикою”, “ми всі одна сім’я і повинні жити в мирі”, для своїх егоїстичних цілей. Ця думка руйнується в той момент, коли на твій дім, на твою землю падають бомби, коли тобі доводиться жити під вибухами, коли тобі доводиться йти на передову і захищати свою сім’ю від вбивств, від того, хто хоче зруйнувати твоє життя і багато чого такого, що навіть не снилося тобі в страшних снах. Ці люди ніколи не зрозуміють, поки це не станеться з ними», – написала спортсменка.

Нагадаємо, Міжнародна федерація фехтування (FIE) допустила спортсменів з Росії та Білорусі до участі в змаганнях. Зокрема, йдеться й про відбір на Олімпійські ігри.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *