ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть пожежників-зрадників з Донеччини

Анастасія Диняк

|

До суду скерували справи проти трьох пожежників, які добровільно перейшли на сторону окупантів на Донеччині. Про це повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Так, за даними слідства, у березні 2022 року, знаходячись на окупованій території Донецької області, троє пожежників-рятувальниів ГУ ДСНС України почали працювати на окупантів.

Чоловіки зрадили присязі працівника правоохоронного органу і добровільно склади присяги на вірність так званій «ДНР». Вони зайняли посади у «Міністерстві надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних випадків ДНР».

Львівська обласна прокуратура вже скерувала до суду обвинувальні акти за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Чоловікам загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Спеціальні досудові розслідування здійснювало теруправління ДБР у Львові за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *