ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині злочинна група щомісяця збувала наркотиків на 1 млн грн

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці на Львівщині затримали злочинну групу, яка займалася продажем наркотиків по всій Україні. У місяць вони реалізовували близько 5 кілограмів амфетаміну, канабісу, мефедрону та «Альфи-PVP» загальною вартістю близько мільйона гривень. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Так, за даними правоохоронців, до незаконного розповсюдження заборонених речовин причетні п’ятеро чоловіків віком від 23-х до 32-х років, мешканці Львівської, Волинської та Хмельницької областей.

Чоловіки розповсюджували амфетамін, канабіс, мефедрон та «Альфа-PVP» на території України. Наркотики їм постачав 28-річний львів’янин. Він отримував гуртові партії речовин, фасував їх на дози та передавав спільникам через «мастер-клади» – великі закладки.

Збували наркотики у Львові через закладки, а замовникам із інших областей відправляли поштою. Щомісяця фігуранти продавали близько 5 кілограмів заборонених речовин, отримуючи кошти у криптовалюті. Вони отримували близько мільйона гривень прибутку щомісяця.

Двох фігурантів оперативники затримали під час надходження чергової партії. У них поліцейські вилучили кілограмовий пакунок із амфетаміном. Під час ряду санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, правоохоронці вилучили амфетамін, «Альфа-PVP», мефедрон, канабіс та пігулки MDMA.

Також було вилучено 34 сім-карти різних мобільних операторів, 14 банківських карт, засоби для фасування та пакування, а також «чорнові» записи.  Все вилучене скеровано для приведення експертних досліджень.

Чотирьох учасників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили їм про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі Личаківський районний суд Львова обрав трьом фігурантам запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою, а їх 23-річному спільнику – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 107 тисяч гривень.

Процесуальні рішення відносно ще одного члена угруповання будуть  вирішуватися після надходження результатів експертиз.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *