ОСТАННІ НОВИНИ

Як звучить Львів під час війни: фільм

Наталя Дуляба

|

На YouTube-каналі «УкрЮтюбПроєкт» вийшов випуск проєкту «Як звучить світ… Україна», який розповідає про Львів. Автори Євген та Наталія Синельнікови разом з ведучим композитором Євгеном Філатовим продемонстрували у відео сучасне життя львів’ян та вимушених переселенців, а також зміни, які відбулися у місті з приходом повномасштабної війни.

«Львів має багатогранну історію, у ньому поєдналися культури різних країн, про що свідчать пам’ятки архітектури, тематичні заклади та музеї. Він має свій неповторний шарм та автентичність. Але за минулий рік Львів став прихистком для десятків тисяч людей, що рятувалися від наступу російських військ, і це внесло свої корективи», – розповідають творці проєкту.

У фільмі композитор Євген Філатов (The Maneken) розповідає про знайомі та притаманні місту звуки: львівського трамвая, Органного залу, труби з Ратуші та вуличних музикантів. Але поруч із цим звучать нові для Львова звуки, які принесла повномасштабна війна.

Наприкінці фільму Євген Філатов складає всі звуки Львова в одну мелодію.

Зазначимо, що випуск про Львів став четвертим у межах проєкту «Як звучить світ… Україна». Дотепер вийшло шість фільмів про Київ, Верховину, Львів, Одесу, Харків та Чернігів.

Зйомки тривали два місяці і розпочались восени з Чернігова, а в грудні завершились у студії. На кожне місто витрачали по чотири дні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *