ОСТАННІ НОВИНИ

РФ може перейти до оборони через нестачу боєприпасів і солдатів, - розвідка США

Ольга Денисяка

|

Представники американської розвідки вважають, що росіянам може не вистачити боєприпасів та військ, щоб досягти великих територіальних здобутків цьогоріч, а тому вони можуть перейти до оборонної стратегії, затягуючи війну. Про це пише The New York Times із посиланням на виступ директорки Національної розвідки США Евріл Гейнс, передає hromadske.

За її словами, після невдач на полі бою президент росії володимир путін може скорегувати стратегію в короткостроковій перспективі.

«путін, імовірно, краще розуміє межі того, чого здатна досягнути його армія, і, схоже, наразі зосередився на більш обмежених військових цілях», — зазначила Гейнс, виступаючи перед Комітетом Сенату США з розвідки.

Директорка Нацрозвідки США пояснила, що росіяни можуть продовжити війну, навіть із тривалими паузами в наступі, якщо це видасться їм найкращим варіантом, щоб досягти своїх стратегічних цілей.

За її словами, росії доведеться домовитися про постачання боєприпасів з інших країн і збільшити чисельність своїх військових, якщо вона хоче просуватися далі.

«Одним словом, ми не очікуємо, що російська армія цього року відновиться настільки, щоб досягти великих територіальних здобутків», — наголосила Евріл Гейнс.

Водночас у звіті розвідки зазначається, що росія прагне уникнути прямого конфлікту зі США, але невдачі в Україні можуть спонукати її до ескалації війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *