ОСТАННІ НОВИНИ

Не маючи успіхів на полі бою, Росія масовано обстрілює Україну, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 379 добу війни російські окупанти уночі здійснили п’ятнадцяту масовану ракетну атаку, а також застосували дрони-камікадзе. Ворог не полишає спроб оточити Бахмут і веде наступ на п’ятьох напрямках східного фронту. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 9 березня.

Цієї доби Російська Федерація завдала чергового масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України та будинках цивільного населення. Є влучання. Загинули мирні люди.

Російський агресор не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України. Не маючи значних успіхів на полі бою, він продовжує застосовувати тактику терору і тим самим грубо порушує норми Міжнародного гуманітарного права.

Загалом протягом доби ворог здійснив пуск 84 ракет різного базування. 34 ракети знищили українські захисниками, ще 8 не досягли своїх цілей. Також ворог завдав 12 авіаційних ударів, зокрема, використав 8 дронів-камікадзе типу «Шахед-136», половину з них було збито.

Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України.

Агресор не полишає спроб оточити місто Бахмут, аби в подальшому вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Основні зусилля зосереджує на веденні наступу на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. Росія зберігає свою військову присутність на території Республіки Білорусь, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас РФ продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Курської області.

Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Єліне Чернігівської області; Атинське Сумської області; Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Вовчанськ та Бологівка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках рашисти намагаються прорвати оборону наших військ. Здійснили артилерійські обстріли населених пунктів, серед них – Дворічна, Гряниківка, Западне, Кислівка і Берестове Харківської області; Невське і Червонопопівка на Луганщині, а також Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку окупанти не припиняють штурму міста Бахмут. Наші захисники відбили численні атаки в районах Бахмута та Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Міньківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник проводив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Побєда та Вугледар Донецької області. Під ворожими обстрілами опинились, зокрема Авдіївка, Водяне, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Вугледар, Пречистівка та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські загарбники ведуть обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема: Новосілка та Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Кам’янське Запорізької області, а також Михайлівка Херсонської області та місто Херсон.

«В окремих населених пунктах тимчасово захопленої Херсонської області зафіксовано активізацію мародерства російськими загарбниками. Окупанти вивозять із Голої Пристані та Нової Збур’ївки награбоване майно, побутову техніку вантажними автомобілями, якими доставляли боєприпаси своїм підрозділам», – кажуть у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу противника, 2 логістичних центри, 3 склади боєприпасів, станцію РЕБ та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *