ОСТАННІ НОВИНИ

Територію садового кооперативу у Львові забудують житлом

Наталя Дуляба

|

На території кооперативу «Будівельник», що на Замарстинові, збудують новий житловий комплекс на 120 квартир. Відповідне рішення 7 березня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

ТзОВ «Житло капітал» отримало містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку із приміщеннями громадського призначення і підземним паркінгом в обслуговуючому кооперативі «Садове товариство “Будівельник 1″» у Львові.

Йдеться про чотири земельні ділянки загальною площею 0,65 га на вул. Пилипа Орлика. Відразу поруч розташований готель і ресторан «СВ», Замарстинівський парк, новозбудоване котеджне містечко Raytman Park і житловий комплекс Silent Park.

Ділянки входять у зону Ж-1 – зону садибної забудови відповідно до зонінгу Шевченківського району. Тут діють обмеження щодо висотності будівель (до 4 поверхів включно).

Як розповів архітектор проєкту Юрій Столяров, самого кооперативу як такого вже фактично не існує, а його територію частково почали забудовувати житлом. Землю, на якій тепер збудують новий ЖК, викупили у фізичних осіб.

Зі свого боку головний архітектор Львова Антон Коломєйцев додав, що майбутній житловий комплекс складатиметься з двох частин: 2-поверхової громадської забудови та 4-поверхової житлової. Загалом тут передбачено 120 квартир і 100 місць у підземному паркінгу.

Натисніть на зображення для збільшення

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельні ділянки на 47% і встановив, що висота будівель не повинна перевищувати 18 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Житло капітал» – львівська будівельна фірма, яка існує з 2019 року. Її власником і керівником є львів’янин Володимир Балух. Йому також належить низка інших будівельних компаній і підприємств, що займаються нерухомістю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *