ОСТАННІ НОВИНИ

Українець очолив загальний залік Кубка світу з фристайлу

Андрій Котенський

|

Українець Дмитро Котовський здобув свою другу поспіль перемогу на рівні Кубка світу з лижної акробатики. Завдяки стрибку «Ураган» він тріумфував на п’ятому етапі в швейцарському Енгадіні, а відтак очолив загальний залік Кубка світу з лижної акробатики перед заключним етапом, повідомляє Суспільне спорт.

Котовський здобуває нагороди вже на четвертому етапі Кубка світу поспіль. У канадському Ле Реле він виграв «бронзу» та «срібло», а напередодні чемпіонату світу посів дебютне перше місце в американському Дір-Веллі.

Завдяки чотирьом нагородам та одному потраплянню до топ-20 у п’яти стартах Кубка світу цього сезону Котовський має у своєму доробку вже 351 заліковий бал. Це дозволило йому за підсумками змагань в Енгадіні очолити особистий залік турніру, випередивши у ньому дворазового чемпіона світу, швейцарця Ное Рота.

Досі особистим рекордом Котовського в загальному заліку було дев’яте місце за підсумками сезону 2021/22. Тоді він уперше закінчив сезон у переліку 10 найкращих лижних акробатів змагального року.

Хто такий Дмитро Котовський

21-річний український лижний акробат із Рівного.

Бронзовий призер ЧС-2023 в грузинському Бакуріані. Єдину медаль здобув у змішаному командному турнірі з Анастасією Новосад та Олександром Окіпнюком. В особистому турнірі зазнав падіння і не пробився до фіналу.

Дворазовий переможець та чотириразовий медаліст Кубка світу з лижної акробатики. Усі особисті нагороди здобув у сезоні 2022/23.

Учасник Олімпійських ігор 2022 в Пекіні, де посів 15-те місце в особистих змаганнях.

Автор рекордного стрибка в історії України. На переможному етапі в Дір-Веллі Дмитро отримав 138.32 бала, що є шостим найкращим результатом змагань в історії серед представників усіх країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *