ОСТАННІ НОВИНИ

У Самборі запрацює філія Академії сухопутних військ

Андрій Котенський

|

У Самборі відкриють філію структурного підрозділу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Меморандум про гарантії та взаєморозуміння щодо функціонування вищої школи професійної підготовки військових кадрів підписали сьогодні, 7 березня, між Львівською ОВА, Самбірською міською радою та Національною академією сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

«Це буде ще один важливий вклад нашої області у забезпечення потреб держави в безпеці та обороні. Вмотивовані хлопці й дівчата ставатимуть тут надійними та професійними військовими, перейматимуть досвід від провідних українських спеціалістів та іноземних фахівців. У цьому навчальному закладі поєднуватимуть традиції класичної європейської та національної військових шкіл», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Самбірська міська рада зобов’язалася відповідно до меморандуму безоплатно передати з комунальної власності Самбірської територіальної громади до державної власності нежитлову будівлю з належними до неї господарськими будівлями для розміщення Філії НАСВ гетьмана Петра Сагайдачного.

Зі свого боку академія взяла на себе зобов’язання провести ремонт будівлі, а також зберегти при проведенні ремонтних робіт зовнішній вигляд фасаду основної будівлі і її елементів для забезпечення архітектурно-естетичного вигляду та збереження автентичності історико-архітектурного надбання.

«Тривала, копітка праця органів державної влади, місцевого самоврядування Львівщини та Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з подальшого розвитку провідного військового вишу України сьогодні отримала важливе продовження. Цей Меморандум – важливий декларативний документ, якій створює  умови для партнерства й співробітництва на основі рівності та повної взаємності з метою забезпечення невідкладних потреб держави в секторі безпеки й оборони, зокрема розвитку науково-педагогічного потенціалу та професійної підготовки військових кадрів на території міста Самбір, а саме створення філіалу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного», – прокоментував підписання угоди очільник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *