ОСТАННІ НОВИНИ

У «Дії» українці вибрали, чи залишити 8 березня вихідним

Ольга Денисяка

|

Більшість українців проголосувала у «Дії» за те, щоб залишити вихідним 8 березня, Міжнародний день прав жінок і миру. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Напередодні 8 березня українці вирішували: залишити цей день офіційним вихідним чи зробити робочим. 

1,3+ млн користувачів проголосували за те, щоб залишити 8 березня вихідним.703+ тисячі користувачів проголосували за те, щоб зробити 8 березня робочим днем. Ще понад 110 тисяч українців не визначилися.

Зазначається, що це опитування стало наймасовішим серед усіх 11 голосувань, які були реалізовані в Дії. У ньому взяли участь понад 2,1 млн українців. 

У Мінцифри додали, що результати голосування врахують у Парламенті перед ухваленням законопроєкту про 8 березня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким в Україні пропонують скасувати державні вихідні на 8 березня, 1 і 9 травня, а натомість хочуть ввести кілька нових свят.

Замість 8 березня в Україні пропонують відзначати 25 лютого День української жінки, саме ця дата є днем народження відомої письменниці, громадської й культурної діячки Лесі Українки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *