ОСТАННІ НОВИНИ

Українець із національним рекордом виграв медаль Євро-2023 з легкої атлетики

Андрій Котенський

|

Україна здобула першу медаль Євро-2023 з легкої атлетики. Бронзу у скарбничку команди поклав метальник ядра Роман Кокошко, який встановив національний рекордом у цій дисципліні у приміщенні.

За даними Суспільне Спорт, 26-річний Кокошко – дебютант чемпіонату Європи у приміщенні. Він став першим українцем, що відібрався на ці змагання саме у штовханні ядра за останні 10 років. А вихід Романа у фінал став першим для України за останні 23 роки.

У кваліфікації Роман Кокошко показав сьомий результат, він штовхнув ядро на 20.43 метра – цього вистачило для виходу у фінал.

Перед заключним кидком Роман йшов четвертим. Його обходили: італієць Зене Веір – 22.06 м, чех Томас Станек – 21.90 м та хорват Філіп Міхайлевіч – 21.45 м.

У наступних трьох спробах українцеві потрібно було покращити свій результат мінімум на 23 см, щоб розраховувати на медаль. І в останній спробі Кокошко зміг штовхнути ядро на новий національний рекорд – 21.84 метра та вирвати бронзову нагороду у хорвата.

Це перша медаль України на Євро в приміщенні. І новий національний рекорд: попереднє досягнення Кокошко покращив на один сантиметр.

Що відомо про Україну у штовханні ядрі на Євро

Фінал за участю Кокошка – п’ятий для України в історії на рівні чемпіонатів Європи у приміщенні. У 1994 році Олександр Багач виграв «золото», це медаль залишається єдиною.

До фіналу Євро зі штовхання ядра проходили лише три українці: Олександр Багач, Роман Вірастюк та Андрій Німчанінов. Роман Кокошко став четвертим.

Кокошко – перший українець, що метнув на рівні чемпіонату Європи за 21 метр.

Наступний старт Романа Кокошка – виступ на Кубку Європи з метань, що відбудеться у Португалії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *