ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародний Червоний Хрест забезпечує «гумдопомогою» окупантів?

Андрій Котенський

|

Міжнародний Комітет Червоного Хреста забезпечує окупантів технікою в тимчасово окупованому смт Мангуш Маріупольського району. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За даними Андрющенка, техніку передали так званому «відділу у справах дітей», який сприяє депортації та викраденню дітей України та у територіальний центр обслуговування, який примусово роздає російські паспорти українцям.

«Може, місія Червоного Хреста вже перестане ховатись та одразу везе дрони та планшети на передову окупантам? Або почне забезпечувати поліцейські катівні в Маріуполі та районі? Вся історія МЧХ в Маріуполі за часів окупації – не просто криза або деградація. Це суто використання міжнародної гуманітарної допомоги для спрощення роботи окупантів. Точно це ціль організації? Всзагалі – існує межа цинізму, яку вони не готові перетнути заради звіту щодо «допомоги цивільним під час війни»», – повідомив Андрющенко.

У МКЧХ інформацію Андрющенка називають недостовірною.

«МКЧХ присутній у Маріуполі з 2014 року виключно задля допомоги громадам, які постраждали від військових дій, і надає гуманітарну допомогу тим, хто її потребує. Ось чому МКЧХ надає продуктові та гігієнічні набори десяткам тисяч людей, а також медичні засоби, засоби з профілактики інфекцій, резервуари для води та генератори для закладів охорони здоров’я. У своїй гуманітарній діяльності в Маріуполі МКЧХ підтримує постачальників соціальних послуг меблями, постільною білизною, побутовою технікою та іншими предметами, наприклад ІТ-обладнанням», – повідомили Українській правді у МКЧХ.

У міжнародному комітеті запевнюють, що систематично контролюють, як використовують допомогу, аби переконатися, що вона використовується виключно для гуманітарних цілей.

Нагадаємо, діяльність Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні критикують від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Українці навіть закликали бойкотувати його діяльність та не надсилати пожертви організації. Зокрема, через безпорадність МКЧХ в організації гуманітарних коридорів.

Також організація офіційно називає війну в Україні конфліктом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *