ОСТАННІ НОВИНИ

Героя Назара Мазурка посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького

Андрій Котенський

|

Випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Назар Мазурок за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності у зміцненні обороноздатності та безпеки України отримав орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно), повідомляє НАСВ.

Назар Мазурок народився у родині гірника у Нововолинську. Закінчив місцеву гімназію №2, де ще за шкільною партою мріяв про кар’єру військового. Був командиром навчального взводу на заняттях з «Захисту Вітчизни».

До Національної академії сухопутних військ вступив за старшим братом – лицарем  орденів Богдана Хмельницького 2-го та 3-го ступенів. На урочистості з нагоди складання присяги її текст від імені всіх абітурієнтів зачитував саме Назар.

Після закінчення навчання у червні 2021 року юнак був скерований у 24-й штурмовий батальйон «Айдар». Був командиром 3 штурмового взводу 1 штурмової роти, де й отримав військове звання старший лейтенант. Побратими знали Назара за позивним Кристал.

Першого поранення зазнав у березні 2022 року. 4 осколки від міни на якийсь час вивели воїна зі строю, проте вже через місяць, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, Назар повернувся на передову.

Друге поранення отримав наприкінці червня 2022 року, проте й це не зламало волю захисника, який знову став до бою.

Загинув Назар Мазурок 4 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Кодема, що біля Бахмута. Вогнепальне поранення обірвало життя воїна у віці 23 років.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Вічна пам’ять полеглому Захиснику!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *