ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати погодились прийняти Львівський протезний завод у комунальну власність

Ольга Денисяка

|

Львівська міська рада надала згоду на прийняття у комунальну власність Львівської територіальної громади цілісного майнового комплексу Львівського протезного заводу. Таке рішення 34 голосами було ухвалено на пленарному засіданні 2 березня, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ми маємо доручення прем’єр-міністра України та доручення Міністерства соцполітики про перетворення цього казенного підприємства в державне комерційне підприємства з подальшою його передачею у власність Львівської територіальної громади», – сказала під час доповіді керівниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Це підприємство має доволі добру виробничу базу, однак, станом на сьогодні воно практично не функціонує. Водночас внаслідок триваючих бойових дій в Україні є велика потреба в забезпеченні людей, які постраждали від війни, протезами. Особливо гостро це питання стоїть щодо протезування дітей, адже вони потребують частої заміни протеза на більший.

«За умови вкладення відповідних інвестицій, на базі Львівського протезного заводу можна створити якісний центр асистивних технологій комплексної реабілітації військовослужбовців, постраждалих від війни ociб та дітей. У зв’язку з цим, Львівська територіальна громада готова прийняти в комунальну власність для подальшого розвитку за рахунок виділених для цього інвестицій цілісний майновий комплекс протезного заводу», – йдеться у пояснювальній записці до ухвали.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *