ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Васюник: «Зарплати депутатів не можуть бути більшими, ніж у військових»

Ольга Денисяка

|

Народний депутат України 7-8 скликань, засновник благодійногофонду «Гуманітарні ініціативи» про 100% надбавки до окладу депутатів Верховної Ради в січні та премії чиновників Львівської міської ради. А також про те, що депутати і чиновники не можуть мати більші зарплати, ніж військові:

«Не можуть під час війни чиновники і депутати, які сидять в теплих кабінетах, отримувати зарплати в декілька разів вищі за військових, що мерзнуть в окопах. Це несправедливо!!!

Нардепи і львівські чиновники продовжують нас шокувати і збагачуватись!

Мене розлютили дві новини : 

1. За січень заступникам міського голови Львова дали надбавки «за високі досягнення у праці» та премії. В середньому їм нарахували по 132 тисячі гривень зарплати. 

Це при тому, що мінімальна зарплата в Україні становить 6,7 тисячі гривень!

2. Майже всі депутати Верховної Ради отримали за січень 100% надбавки «за інтенсивність праці». Середня виплата на одного депутата склала 48,8 тисячі гривень. Сумарно на всі виплати депутатам у січні 2023 року пішло 19,4 мільйона гривень, що вдвічі більше, ніж за аналогічний місяць у 2022 р.

І в Раді це вже не перший випадок. Ще влітку нардепи підняли зарплати собі та своїм помічникам (тоді видатки на неї зросли на 77,2 млн грн).

Це неприпустимо! Я не розумію, як взагалі таке можливо, щоб замість того, аби економити кошти під час війни, депутати і чиновники безсовісно вирішили збільшити власні статки! І ніякої відповідальності??? А скільки таких чиновників по всій країні? 

Я не проти високих зарплат, але ці кошти можна було спрямувати на важливіші під час війни сфери. Наприклад, допомога військовим та постраждалим від війни людям».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *