ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обікрали військовослужбовця. У поліції не приймали заяву

Анастасія Диняк

|

У січні у Львові шахраї підпоїли військовослужбовця та пограбували його. Поліцейські відмовлялися прийняти заяву, а потім відпустили підозрюваного, якого потерпілий сам привів до відділку. Про це пише hromadske.

Так, за словами військового у січні його забрали з пораненням з Донецького напрямку і повезли до Львівського шпиталю. 19 січня чоловік у цивільному одязі зайшов до одного з львівських закладів. Там він познайомився з трьома хлопцями та дівчиною, які запропонували показати місто та випити.

«Я випив те, що вони мені додали, – і хвилин через 10 я вже не пам’ятав нічого. Наступного ранку о 10:00 я прокинувся в наркодиспансері напівголий. Намагався з’ясувати, як я сюди потрапив. Сказали, що мене швидка привезла. А до того мене знайшла патрульна поліція непритомним біля Личаківського ринку», – зазначив постраждалий.

Чоловік розповів, що з нього зняли берці та куртку, у якій був військовий квиток, історія хвороби, навушники, телефон та гроші. Натомість на ньому була не його жилетка.

Постраждалий звернувся до правоохоронців, однак йому кілька разів відмовляли та не хотіли приймати заяву.

«Мене відправляли від відділку до відділку. Я п’ять разів ходив туди-сюди, поки в мене прийняли заяву у п’ятницю ввечері й сказали, що до понеділка ніхто нічого робити не буде, тому що вихідні», – розказав він.

Чоловік вирішив сам знайти шахраїв. він переглянув записи з камер відеоспостережень у місцях, де бував того вечора. На відео він впізнав одного хлопця з компанії, який періодично проходив однією ж вулицею.

Там військовий вистежив шахрая, який зізнався, що куртка та інші речі в нього та погодився повернути. Однак, без телефону, бо, мовляв, військовий сам його загубив.

Боєць ЗСУ сам відвів цього чоловіка до відділку поліції, де написав заяву. Як стверджує військовий, поліціянти впізнали шахрая, однак випустили його через відсутність доказів.

«У відповідальному суспільстві повинна бути відповідальність за кожен скоєний злочин. Я готовий понести відповідальність за те, що випив. Але дуже прошу вас допомогти мені дати розголосу цій історії, щоб людина теж мала відповідальність», — сказав військовий.

@zsu_kotykyВ відповідальному суспільстві, повинна бути відповідальність!♬ оригінальний звук – 💙💛ЗСУ КОТИКИ🦭🦭

Наступного дня після публікації відео, 28 лютого, у Головному управлінні Нацполіції у Львівській області підтвердили, що в січні 28-річний військовослужбовець, який тимчасово перебував у Львові, звернувся до поліції із заявою про крадіжку.

«За його словами, на території Личаківського кладовища візуально знайомий чоловік на ім’я Роман викрав у нього мобільний телефон, навушники, берці та інше майно», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили особу чоловіка, ним виявився 36-річний львів’янин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

За фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування та встановлюють обставини події.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *