ОСТАННІ НОВИНИ

РФ вербує палестинців та сирійців на війну в Україну, – ЗМІ

Анастасія Диняк

|

Росія вербує молодих палестинців та шукає сирійців для участі у війни проти України. За окупантів воюють вже близько 300 людей. Про це пише видання «The Media Line».

Так, за даними джерела з урядової безпеки Лівану, молодим палестинцям платять 350 доларів на місяць за участь у війні в лавах російської армії. Також РФ вербує елітні сирійські війська.

Вербуванням займаються люди, пов’язані з посольством Палестинської автономії в Лівані. Окрім того, ліванське радикальне угруповання «Хезболла» займається пошуком палестинців, які вміють керувати безпілотниками та мають досвід ведення партизанської війни в міських районах.

Зазначається, що Росія відправляє палестинців в Україну одразу на передову. Загалом на фронт після експрес-підготовки відправлено вже близько 300 осіб. Ще 100 палестинців готуються до відправки.

Більшість найманців родом з Ейн-аль-Халва, найбільшого табору палестинських біженців у Лівані, на південь від портового міста Сідон. Завербовані є членами руху ФАТХ, який очолює глава Палестинської автономії Махмуд Аббас.

У виданні додають, що у Сирії пошуками найманців займається ПВК «Вагнер».

Проти України також можуть воювати бійці сирійських регулярних військ, зокрема із військових частин, які куруються РФ. Вони отримують за участь у бойових діях 500-700 доларів на місяць, що є за сирійськими мірками дуже великою зарплатою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *