РФ створила нову тактику запуску дронів-камікадзе, – розвідка

Анастасія Диняк

|

РФ запускає іранські дрони «Shahed» з Брянської області, щоб збільшити ймовірність успішних атак по Києву. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Так, 27 лютого українські захисники знищили 11 безпілотників «Shahed» з 14, запущених вночі. Дев’ять з них були збиті поблизу повітряного простору Києва. Ще три були збиті в Чернігівській області на півночі України.

«З огляду на вектор атаки, ці БПЛА, найімовірніше, були запущені з Брянської області, Росія. Раніше, з середини грудня 2022 року, єдине спостережуване місце запуску було з Краснодарського краю, через Азовське море», – зазначили у розвідці.

Зазначається, що Росія не використовувала безпілотники приблизно з 15 лютого. Таке зниження темпу атак може вказувати на те, що Росія вичерпала свій поточний запас і, ймовірно, шукатиме поповнення.

«Другий пусковий майданчик дасть росіянам іншу вісь атаки, ближчу до Києва. Це, ймовірно, зменшить час перебування в повітрі над Україною і буде спробою ще більше розтягнути українську протиповітряну оборону», – йдеться у звіті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *