ОСТАННІ НОВИНИ

Колишнього керівника аеропорту «Бориспіль» засудили на п’ять років

Андрій Котенський

|

Колишнього керівника «Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Євгенія Дихне засуджено до п’яти років позбавлення волі, повідомляє слідча антикорупційна прокуратура.

За даними відомства, 1 березня 2023 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього керівника державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та начальника служби орендних відносин визнано винними у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 15,7 млн грн збитків.

Колишньому керівнику ДП «МА «Бориспіль» суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн.

Начальнику служби орендних відносин – 4 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн.

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

«Упродовж 2014-2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності. Проте з’ясувалося, що вищевказане майно належить Міністерству інфраструктури України і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою. Незважаючи на це, в порушення чинного законодавства, службові особи неправомірно за заниженою вартістю передавали вказані приміщення підприємцям, що призвело до завдання збитків державі у сумі понад 15,7 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *