ОСТАННІ НОВИНИ

Дефіцит у енергосистемі наразі не прогнозується, – Укренерго

Анастасія Диняк

|

Станом на 1 березня потужності в енергосистемі відсутній вже 18 днів і наразі не прогнозується.  Про це повідомили у пресслужбі Укренерго.

Так, потреба у енергосистемі повністю покривається виробничими потужностями українських електростанцій та незначним обсягом імпорту з Європи. Причина відсутності дефіциту зараз – професійна робота енергетиків, які за кілька місяців змогли відновити функціональність енергосистеми та електростанцій.

Наразі в Україні працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Відновлено роботу ще однієї з електростанцій, що збільшило доступну потужність в енергосистемі та відповідно її операційну безпеку. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через водопілля мають багато ресурсів. Сезонно збільшується генерація з відновлюваних джерел енергії.

Вже 18-й день поспіль ліміти споживання до областей не доводились, а відтак мережевих обмежень наразі немає. У разі зміни ситуації в енергосистемі та різкого зростання споживання можливе застосування відключень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *